Saturday, December 25, 2010

Year-End Party


Salam & hulloooo……..

Kiter dh hampir sampai di penghujung 2010 laa. Sgt pantas masa berlalu kan3. Ujung2 tahun ni biasanya ramai yg akan wat family day la…..annual dinner la bla…bla….bla…& what not kan. Jabatan aku tahun ni x der family day…annual dinner pon nmpknya cam menyepi jer….al-maklumlah….bajet ciput & warganya tersangat2 bz utk perkara2 sosial seumpamanya. Iyekerrr????

Malas nk merapu lebeh…sebenarnya nk share sket ngan kowang Birthday party end of year kitowang semalam. Opis ni, akan sambut birthday staf & pegawai tiap2 bulan, tp nk wat majlis tiap2 bulan tu idak lerr…jadinya kami akan himpun birthday 3 bulan & wat lam 1 majlis. Jadinya setahun ada la lam 4X sambutan birthday ini dibuat. Tp tahun nih….dpt wat 3X jer sbb kesuntukkan masa. So entry ni nk share birthday dari bulan Julai-Dis 2010.

Biasanya setiap majlis akan ditetapkan tema. (utk food & pakaian), akan ada door gift & lucky draw. Door gift & lucky draw pon akan mengikut tema yg telah ditetapkan. Utk jamuan semalam temanya adalah DESA TERCINTA. Makanya food, pakaian, door gift & lucky draw mestila berkonsepkan ala-ala kampung gitu. Warna pilihan utk kali ini ialah COKLAT or EARTH COLOUR.

Hidangan di meja VIP
Ulam2an + sambal belacan + budu + telur wana-wani
  

Pencuci mulut ala kampung
Air Sirap selasih
Kek & pulut kuning. Yg kalerful kt pulut tu ialah
telur dadar yg dikalerkan. Hasil kretif Pn Bos.
Ni pon hidangan tok VIP yer
 
Cik Eli ngah wat door gift
  
Makanan ala-ala kampung yg telah disediakan ialah kari daging, ayam goreng, ulam-ulaman bersama sambal belacan, sambal ikan, budu, telur dadar & sambal ikan bilis garing. Minuman plak air sirap selasih. Pencucui mulut plak ubi kayu dan  kelapa + gula melaka, buah2an, pulut kuning & kek 2 biji. Door gift plak telur rebus yg dibalut ngan tisu pink. Ala…style owang kawen dolu2 nyer door gift. Utk lucky draw plak adalah aneka macam biskut.

Geng2 yg wat set-up

Bz menyiapkan meja hidangan


Aku p collect kek @ Kedai kek kat Maju Juntion
Sesi packing kek


Cik Ida ngah balot hadiah Kak Bib

Memasing ngah bekerja keras wat preparation


mummy Nurul ngah sengeh ngan lensanya
Center tu cc zarah
Mek Li kusyuk motong jering 




Menten cun w/pon dok dapor kan3

Mek Li sungguh ayu memotong jering


Idea kretip Pn Bos & anak buah wat telur
goreng wana-wan
i


Dgn Gaya, Mutu & Keunggulan Pn Bos
nak menggoreng telur



Korang leh ler try recipi bos ai ni yer.
Kaler mengikut citarasa kowang la.

Kak Ct tolong racik telur kaler merah
Ni Pn Pendaftaran yer


My kampong dat bring me LUCK of the day. 


Aneka biskut tok lucky draw

Lucky No of the day is 16
Setiap orang telah diberikan tugas memasing. Sehari sebelum, aku & beberapa org kelik yg lain dh tolong balut2 hadiah & lucky draw. Aku & Kak Nurul kene plak p oder kek. On the day of event, aku tolong2 sket keje2 dapor, amik kek yg dh ditempah & abis event group aku kene kemas tempat kejadian. 
Hari tu aku ada luck sbb terpanggil utk dpt lucky draw. Yippeee. Lam majlis ni kami jempot gak staf & pegawai yg dh bertukar sbg majlis utk menghargai jasa & keringat mereka spt Pn Sadila-pegawai yg telah bertukar ke Putrajaya. Kak Bib kerani yg promoted ke jabatan lain & Cik Maziah juga kerani yg telah bertukar ke unit lain. Ada sket cenderahati buat mereka dari kami.

Sesi potong kek reramai. Hepi burfday to all.

Yg kiri tu MC kiter Kak Ani,
Yg tengah Kak Bib yg diraikan
Yg Kanan tu bos pegawai penyiasat

Bergambo ngan Kak Bib masa last day dia 

Dh seronok2 berjimba2 time birthday party, ptg tu gak bos wat meeting tok semua staf & pegawai unit aku. Kind of surprise esply for pegawai la sbb ada rombakan fail & unit. But after all, personallly aku rs ini adalah penutup tahun 2010 yg terbaik utk kami semua. Semoga gandingan mantap yg telah disusun ini akan menampakkan hasil & menjadikan unit kami semakin baik. X gitu kawan2? Fuhh...panjang plak entry nih. Penat dh nk citer. K la...semoga berjumpa di majlis yg lain plak. Babuy (^_^) 


4 comments:

  1. Fatin: Bila kiter nk party sesama lak? Hiks

    ReplyDelete
  2. eila: susah dibaca dong entrynya.... cuba tukar kaler tulisan...bagi kontra sikit...huhu...atau tukar kaler template cari yang soft sikit...hehe..amacam? ;p

    ReplyDelete
  3. Shalina: Hehe...maap yer...sakit mata baca ek.Wokeh...akan diusahakan. Mekasih buk atas komentarnya ya.

    ReplyDelete