Sunday, December 19, 2010

Zam zam ala kazam


Hehe....cam aper jer title entry ni ek. Salam & hiii uollzzz. Selamat berujung minggu. Apa program kowang weekend nih? Arinih genap Aqil 5 bulan. Mengikut jadualnya dia ada imunisasi tok bulan yg ke-5 nih. So...arinih kami 1 family ke Klinik Anis di S2 Shah Alam. Perkembangan Aqil memberangsangkan. Aqil pon dh boleh meniarap & golek2kan badan. He's gain weight up to 6kg & was told by doc he is A-OK. Alhamdulillah.


Al-kisahnya...ngam2 kami kuar umah dpt call dr my mom yg dgn suara ala2 cemas gitu. Hehe...katanya pakcek aku dr kampung dtg KL & sesat kat Bandar Tun Razak. Cehh...ingt apa la tadik. Tapiiiii.....ayoyooo...ini uncle aaa...wa tell u sula manyak kali wooo sesat mau pigi KL. Dari anak dia kicik sampai la dah godang besar ni...x reti2 gak jalan nak masok umah aku. Adussshhhh....mendatangkan tensen pada En Adam sbb nk kene p jempot (dia mmg x suker yer acara2 seumpamanya). Bila En Adam tensen...ilang mood nk bejalan2. Hurmm..tp cayang ai tu kejap jer marahnya. Sat2 dia ok balik. Nak2 bila Sara cakap.... "Ayah....jgn la mara2...." teros jer ayah dia sonyum.

So....abis check up kami p mkn. Lapar gilerrr sbb dh agak lewat for lunch. Aku pon dah gigil2 dukung Aqil kt klinik tadi. En Adam bawak kami p makan kat Zam Zam @ Oasis 9. Tu yg letak title entri guna nama tpt mkn. P makan kat O-shima Ramen (kalo x silap aku ler). Jadi owang Jepon sat arinih. En Adam mkn set yg ada nasi putih (beras Jepon)+ dading + sup + milo ais. Aku lak mkn nasi goreng (beras Jepon gak) + tempura ayam + sup + air teh o ais. Sedap gak. En Adam x suka tang sup nya. Nama sup dia sup soba. Tp aku lalu je nk makan sbb mmg sup2 ni mmg fav ai.


ni menu yg ado kt kedai tuh


Kakak Sara yg haus kemain minum milo ais


rotate dukung Aqil time makan



Ibu with adik c mata bulat


Ekceli I got gud news to share...tp nnt la. Kalo ada REZEKI aku post kt sini ek.  Sbb takot x mendapat plak. Hehe

~ Sekian ~

4 comments:

  1. salam kenal..saya dah follow awk..jemputla ke blog bertukar2 info ...have a nice day ya
    sedap ye gerai kat bdr tun razak ek..hm.dah dekat tublehla la nnt sy try

    ReplyDelete
  2. salam ceri....tq sbb sudi follow page kiter. Sy pon dh follow u as well. Sy x p mkn kt BTR pon, tp g mkn kat Shah Alam. Btw mmg ada pon tpt mkn kt BTR tu.

    ReplyDelete
  3. ape berita baik tu kak eila??pregnant lagi ker?hehe

    ReplyDelete