Tuesday, December 7, 2010

Day out @ IKEA


Hari ni dapat cuti sari sempena Awal Muharam. En Adam ajak g IKEA. Apa lagi melompat ibu & anak g bersiap. Ngeh3. Masa kuar umah td x decide pon nk beli pape. Finally we end up with this items.....


kusi kecik Sara, 3 biji cawan, pasu, penyembur pokok, penyapu habuk & mende lam kotak tu...hehe. Apa ek? 

Katalog 2011. Korang dh amik lom?

Ekceli dh lama tol x p Ikea nih. Tahun 2009 adalah tahun kami jadi pengunjung setia Ikea. Leh dikatakan setiap bulan kami p sana. Feb 2009 En Adam dapat bertukar ke UiTM, Shah Alam setelah hampir 2 tahun bertugas di Kg Gajah, Perak. Jd setelah bersusah payah mencari umh sewa, kami berkejar plak memenuhkan setiap inci ruang rumah dgn brg2 Ikea (^_^). Umah sekangkang kera ni dh x der tempat letak barang dah. Full houz.


Ni je la yg ibu geti pasangkan. Ish...kaler pink dh abis plak. Ijau pon ble la ek Sara.



Sebelum tu p kedai hardware kt c2 jumpa plak ni ha...penting gak. @ least ada yg kecik cam ni pon jadi la...Original item cam lam gambar tgh. Pastuh aku p tambah cam lam 3rd foto apa2 yg ada patut letak lam tuh.


Mari kiter mulakan keje ari ini...Lama dh tools lam gobok tu dok bwh katil. 


Ni dia tukang kiter yg mmg suka keje DIY. Tekun nampaknya...but I can spot the mistake. Uol nampak?


Hampir siap. Tp cer nengok bwh tu. Awat kaler cekelat plak? Bukan patutnya putih ke?
En Adam sila betolkan kesalahan anda yer.



Tadaaaa....mende lam kotak tu dh bertukar wajah. Pasu pink tu pon dah berisi ngan pokok bawang yg aku citer dulu kt sini. Nk tanam bunge En Adam kata cam x der pekdah jer. Baik tanam pokok yg ada hasil utk di tuai. Apa2 jer la kan...


Ada ker owang hias umah ngan pokok bawang? Erk...




Sebab bejalan punyer pasal, luch of d day we cater from McD jer. Drive tru kt Sg Besi. Memula nk oder McChiken Supreme, tp dh abis plak. Katanya dh ganti ngan prosperity. Cesss....




 K la, sekian tuk citer arini. Sok kene masok opis balik. Terase cam arini ari minggu je kan. Waaa....rupernyer ada 3 ari lg tok mengerah keringat. Ujung minggu nih mertua aku balik haji. T ada rezeki kiter story2 lagik ek. Babuy.





6 comments:

  1. bestnye berjalan2 yerk..nak tau tak kak..sy teringin gile nak p ikea..tak penah seumur hidup sy duk kl ni, gie berjalan ke sana..haha..kesian gile..

    ReplyDelete
  2. Fatin: P la wat tour g sana Tin. Best gak. Ajak Apai....soh dia blanja shopping kat sana plak. Hik...hik..X pon p mkn meat ball dia. Seeeedappppp....

    ReplyDelete
  3. ila : uuuuu mentua fazz datang kl dia cakap g ikea tak dapat parking pun awal muharam aritu. punya ramai orang eh. ehehe karipap dia pon sedap kan. lama da tak pergi jenjalan kat ikea pas beranak nie. hehehehe

    ReplyDelete
  4. nieNn: Kitowang pon arituh p paking kt Ikano Faz. Ramai giler umat manusia. Jln aritu pon main shorcut2 jer. X abis pusing cam slalu.Eila pon ni la kunjungan sulung lepas anak 2.Que karipap pon berjela panjangnya. X kuasa nk beratur.

    ReplyDelete
  5. wah, banyak barang beli.. suka almari putih lokk nice :D first time visit here

    http://haffizmohdnoor.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Haffiz: Tenqiu visit my blog. T i visit blog u lak.

    ReplyDelete